Єгипет є місцем відпочинку для багатьох туристів і недарма - чудові екзотичні пейзажі, безліч пам’яток і головне - гарантована погода. Однак, перш ніж замовити тур в Єгипет в туристичній агенції та збирати валізи подумайте, чи ви добре підготовлені до такої поїздки. 

Що потрібно знати перед поїздкою до Єгипту?

Багато туристів мріють про подорож до Єгипту, але стурбовані своєю безпекою в цій країні через велике культурне різноманіття. Звичайно, ви можете відчувати певне занепокоєння, якщо збираєтесь організувати відпустку самостійно та досліджувати менш популярні єгипетські регіони. Однак ви повинні почуватись у повній безпеці, коли вирушаєте у відпустку з туристичною фірмою Антонів Тур. За словами консультанта з питань подорожей, туристичні агенції гарантують туристам проживання в перевірених готелях з виходом на пляжі. Відвідування єгипетських пам’яток здійснюється через перевірених жителів та гідів. Таким чином, можна мінімізувати ризик нападу або крадіжки. 

Чи достатньо посвідчення особи для перетину єгипетського кордону?

Мандрівники до Єгипту повинні пред'явити дійсний паспорт та візу. Для перетину кордону недостатньо лише посвідчення особи. Тому, якщо у вас немає закордонного паспорта та візи, ви повинні отримати їх заздалегідь до запланованої відпустки. Слід пам’ятати також про те, щоб взяти страховку. Якщо під час відпочинку трапиться ситуація, яка вимагає медичного втручання, за надану допомогу випишеться значний рахунок. Ви не можете їх передбачити. Тож не шкодуйте про гроші, щоб купити поліс.

Чи потрібно робити щеплення перед поїздкою в Єгипет?

Поки що щеплення не потрібні, але через епідемічну ситуацію у світі це може змінитися. Зрештою, перебуваючи в Єгипті, ви повинні ретельно стежити за гігієною та звертати увагу на те, що ви їсте та п’єте. Рекомендується:

  • часто мити та дезінфікувати руки, 

  • пити воду в пляшках,

  • ретельно мити фрукти перед вживанням. 

Варто взяти з собою ліки від шлункових захворювань, оскільки вони часто псують перші дні відпочинку туристам.

Єгипетський курс дайвінгу

Якщо ви хочете зануритися в море, вам нема чого боятися - ви пройдете курс у цій галузі безпосередньо на місці. Професійне обладнання, доступне у найважливіших дайвінг-центрах, дозволить вам зануритися у підводний, морський світ. Найчастіше курс дайвінгу включається в пакет, який пропонує обраний туристичний офіс.