Нові фотоелектричні установки з’являються, як гриби після дощу. Є ще багато переваг, про які ви не чули.

Фотоелектрична електростанція після 25 років щоденного використання працює майже як нова

Максимальне зниження ККД сучасних модулів визначається на 15 % за 25 років. Це значення гарантується виробниками модулів. Норма за нашого сонячного світла становить приблизно 11 %. Це означає, що після чверті століття ваша електростанція буде працювати трішки менш ефективно, ніж у день, коли ви її тільки встановили.

електростанція

Електростанція PV не створює шуму

Сучасні домашні PV-установки не створюють ніяких звуків. Причина проста — у них немає рухомих елементів. Якщо ви цінуєте тишу, фотогальваніка — джерело енергії для вас.

Вигідна інвестиція

Якщо ви інвестуєте в найбільш вигідний на цей час банківський депозит, ви заробите стільки, скільки вклали, через кілька десятків років. Якщо ви купуєте фотоелектричну електростанцію для похилого даху потужністю 5 кВт, яка допоможе вам отримати фінансування, то витрати окупляться через 6 років і 3 місяці. А ще є оформлення зеленого тарифу, про який можна дізнатися тут: https://www.solargarden.com.ua/service/oformlennya-zelenogo-taryfu/.

Довгий термін використання

Через 25 років PV-модулі працюють майже як нові. А потім? Найстаріша зараз фотоелектрична установка, що працює, розташовується у Швейцарії та була запущена в 1982 році. Новина в тому, що найбільше зниження ефективності модуля припадає на перші 10 років роботи. Після цього зниження буде мінімальним.

Ви не втрачаєте на масовому підвищенні цін на електроенергію

Мало хто знає, що нас чекає підвищення цін на енергоносії. Підвищення може досягати 100 % в найближчі роки. Однак ви можете отримувати електроенергію безплатно.

електростанція

Установка PV значно збільшує вартість нерухомості

Як і всі сучасні елементи домашньої інфраструктури, сонячна електростанція також підвищує вартість нерухомості. Зараз це одна з найбільш популярних форм підвищення привабливості односімейних будинків, як на вторинному, так і на первинному ринках. Це величезна перевага, навіть якщо ви не плануєте продавати свій будинок найближчим часом. Через довговічність установки, впродовж багатьох років, у такий спосіб, ви підвищуєте його значення, що може бути економічно ефективним у трохи віддаленішому майбутньому.

Фотоелектричні панелі на даху також відмінний спосіб не тільки підкреслити свій статус власності, але і здоровий глузд і знання технологічних тенденцій. Перевага начебто вторинна, але багато хто з нас отримає від цього задоволення. Якщо ви плануєте встановити сонячну електростанцію в себе вдома, найкраще почати з розмови з експертами.