Віддача в ігровому слоті – це автоматично налаштована здатність автомата повертати вкладені гравцем кошти і дотримуватися запрограмованого процента прибутку. Перед тим, як випустити ігрові автомати на ринок, розробники ретельно тестують їх. На спеціальному віртуальному стенді імітують тисячі обертів і загальну суму виграшу ділять на суму ставок. Отриманий показник помножують на 100% і отримують теоретичний коефіцієнт повернення в відсотках – return to player (RTP). Топові ліцензійні клуби України прагнуть додавати до своїх колекцій гральні автомати з показником не нижче 96%. Чи є високий RTP гарантією виграшу та як знайти в Слотс Сіті ігрові автомати подібного типу, дізнаємося згодом.

ігрові автомати

Які ігрові автомати України віддають найбільший процент ставок

До RTP слід ставитися як до теоретичного показника з декількох причини. Гемблер не зможе за гральну сесію повторити ту ж кількість обертів, яка була зроблена під час тестування моделі. До того ж на реальну віддачу впливає безліч факторів:

  1. Частота випадання призових комбінацій на полі, що напряму пов'язано з волатильністю слота.
  2. Поява бонусів, які суттєво впливають на загальний розмір і частоту виплат.
  3. Величина виграшу за спін та теорія випадковості.

За фактом гравцю необхідно провести величезну кількість раундів, щоб теоретичний показник повернення порівняти з фактичним. І все одно він не зможе бути впевненим у виграші, тому що робота слота підпорядковується ГВЧ. Слоти зі стовідсотковою віддачею знайти неможливо через їх невигідність для гральних клубів. Автомати ж з просто високим показником слід оцінювати з кількох ракурсів.

Як обирати слоти на прикладі асортименту Slots City

Зазвичай для пошуку ігрових автоматів з певною характеристикою користуються оглядовими сайтами. На такому інформаційному ресурсі https://klub-azarta.com/ зазвичай розміщують інформацію про азартні ігри та експертні описи та огляди топових онлайн казино України. В Слотс Сіті ігрові автомати онлайн можна об’єктивно оцінити тільки після їх запуску. Коротка інформація про RTP міститься в описі гри. Зазначимо варіанти слотів з найвищою віддачею:

Ігровий автомат RTP (%) Характеристика
Money Cart 98 Висока волатильність, 40 виграшних ліній та можливість поставити від 0,10 по 500 монет на лінію
Jackpot 6000 98,88 Класичний автомат з прогресивним джекпотом, ризик-грою та високою волатильністю
Sugar Rush 1000 95,50 - 97,50 Гра з пропозицією купівлі бонуса, високою волатильністю та можливістю вибору між трьома видами коефіцієнта віддачі – 97,50%, 96,53%, 95,50%

Висока волатильність свідчить про досить нечасту появу виграшів в слоті. Навіть найвищий коефіцієнт повернення за таких умов не гарантуватиме швидких виплат конкретно взятому геймерові.

Як функціонал впливає на азартну гру

В Sugar Rush 1000 використовується система виплат за кластерами (групами) символів. Замість звичних призових ліній гравцю доводиться очікувати на полі появу груп однакових символів. Як тільки вони збираються в суміжних комірках, нараховується виграш. Оскільки волатильність цього ігрового автомата висока, без виплат може бути зроблено більше десятка обертів. Це помічено у грі в безплатному режимі демо.

Як впливають на гру бонуси

Бонуси можуть змінити як відчуття під час гри, так і здатність слота виплачувати призи. Фріспіни дозволяють зробити більшу кількість обертів без власних трат. Завдяки цьому висока волатильність ніби частково компенсується і гемблеру доводиться витрачати менше коштів при очікуванні призової комбінації. Вибір більшої кількості ліній підвищує ймовірність отримання виграшу. При цьому ніщо не гарантує його появу на 100%.