Бас-гітара — особливий інструмент. Він створює в музиці малюнок ритму, працюючи в парі з ударними. Звичайно, її не так добре чути, як соло-гітару, але без баса музика не буде такою глибокою та цікавою за звучанням. Тому не дивно, що є чимало новачків, які прагнуть опанувати цей інструмент. Спеціалізовані магазини пропонують купити бас-гітару, але ціни дуже відрізняються. Тож якому ж саме інструменті зупинитися — розповімо далі.

Обираємо за способом звучання

Це перший і найважливіший показник, на який рекомендується звернути увагу. Бас-гітари бувають:

  • акустичні — звучать тільки завдяки корпусу, ніяких додаткових пристроїв не потрібно;
  • акустичні з підсилювачем звуку, з якими можна виходити на публіку;
  • електричні — звучать тільки в разі підключення до спеціального обладнання, яке потрібно купити окремо.

Для людини, яка планує серйозно займатися музикою, краще купити другий варіант бас-гітари. А вже із часом може виникнути потреба в більш професійній моделі з відповідним обладнанням. Але до того треба підвищити свою майстерність.

Струни та гриф

Кількість струн бас-гітари коливається від 4 до 7. Чим їх більше, тим ширше гриф і складніше інструмент. А значить і опанувати його важче. Тож для новачків підійде класика — бас-гітара із чотирма струнами, можливостей і функцій якої для початківця буде достатньо.

Також новачку краще вибирати інструмент із безладовим грифом. Він простіший, легший і багато в чому не гірший за ладовий варіант.

Під час вибору бас-гітари необхідно приймати остаточне рішення тільки після того, як детально розглянете кілька варіантів інструменту. Вам має бути зручно, а сама гітара мусить подобатися та викликати бажання грати.

Найчастіше новачкам радять зупинити свій вибір на акустичній чотириструнній моделі з підсилювачем звуку та безладовим грифом. Хоча це тільки рекомендація, тож вибір має збігатися з особистими побажаннями музиканта.

У спеціалізованому магазині JAM вам запропонують кілька варіантів бас-гітар, допоможуть підібрати струни, чохол та інше необхідні аксесуари.