Свого часу відповідь на це питання цікавить дуже багато кого. Звісно спеціалісти в один голос стверджують, що лікування алкоголізму повинно проходити виключно в умовах спеціалізованих закладів з відповідним штатом та досвідом роботи. Це пов'язують із тим, що самостійне лікування алкогольної залежності – надзвичайно складний та дуже вже довготривалий процес. Самостійно лікувати когось в домашніх умовах не радить ніхто саме через можливий ризик виникнення рецидивів з серйозними медичними ускладненнями, що можуть виникнути під час процесу.

Однак все ж є люди, які намагаються приймати певні міри в цілях подолання залежності своїми власними силами. Далі згадаємо про основні аспекти цього процесу.

Головні аспекти самостійного подолання залежності від алкоголю

Всі ті, хто намагається самотужки лікувати алкогольну залежність, виділяють необхідність супроводження процесу мотивацією та силою волі. Сильне бажання кинути пити з високою мотивацією – це те, що може допомагати залежній людині утримуватися від вживання алкоголю. Доволі часто потрібно кардинально змінювати спосіб життя та уникати всіх тих ситуацій і людей, коли є ризик якщо не напитися, то знову почати виживати алкоголь.

Додатково також не варто забувати про самодопомогу, а саме річ зараз іде про прочитання різноманітних книг та перегляд онлайн форумів, завантаження різних додатків та відвідування груп підтримки і не лише. Додатково в переліку ключових аспектів також гідне місце займають наступні:

  • Надійна підтримка своїх друзів та родини. Все це допоможе суттєво підвищувати можливі шанси на успіх. Ні в якому разі не ігноруйте цей момент і ви будете на правильному шляху.
  • Не ігноруйте звернення за допомогою до професіоналів своєї справи з відповідним досвідом. Навіть якщо вами було прийнято рішення про самостійне лікування від алкогольної залежності, пам'ятайте про те, що консультація з медичним працівником буде дуже корисною. Поговоріть з лікарями, адже вони можуть надати дієві поради стосовно безпечного зниження рівня спожитого алкоголю та поради по попередженню потенційно небезпечних симптомів відмови.
  • Ну і звісно не варто забувати про якісне медичне спостереження. Ні в якому разі не забувайте, що за відмовою від алкоголю можуть послідувати судоми та проблеми з серцем, а також ряд інших проблем. Тому обов'язково потрібно перебувати під медичним наглядом.

Якщо ви не хочете ризикувати вашими близькими та їх станом, тоді в такому разі обов'язково звертатися за допомогою до професійних фахівців з необхідними знаннями та досвідом. Саме такі працюють в приватній наркологічній клініці Пальміра. Впродовж багатьох років спеціалісти клініки готові допомагати всім тим людям, які опинилися у скрутній ситуації. Спеціалісти цієї клініки мають успішний багаторічний досвід роботи, тому за першої необхідності вони радо допоможуть та проконсультують вас.

Вся необхідна контактна інформація доступна на офіційному інтернет-сайті клініки у відповідному розділі. Тому за першої нагоди скористайтеся можливістю проконсультуватися з досвідченими професіоналами, які з усіх сил радо допоможуть.