Якщо ви плануєте започаткувати власне виробництво тортів та тістечок, вам обов’язково доведеться купити харчові барвники. Ці порошки, гранули або речовини додають до їжі та напоїв з метою забарвлення чи покращення їхнього кольору.

Основні типи харчових барвників:

1. Натуральні барвники

  • Рослинного походження – хлорофіл (зелений), бета-каротин (жовтий або оранжевий), антоціани (червоний, синій, фіолетовий).
  • Тваринного походження – кармін, отриманий з комах кохінеаль.
  • Мінерального походження – діоксид титану (білий).

2. Синтетичні барвники

    • Виготовляються хімічним шляхом. Мають яскраві та насичені кольори. Широко використовуються в промисловому виробництві через свою стабільність і ефективність.

    Харчові барвники мають бути якісними та відповідати строгим стандартам безпеки. Вас цікавить саме така продукція? Її можна придбати оптом у вітчизняного виробника – YERO COLORS. Тільки зазирніть на сайт компанії і, ви не зможете відмовити собі в цьому задоволенні. А застосувати харчові виробники можна в сфері виробництва:

    • кондитерських виробів – торти, цукерки, морозиво.
    • напоїв – лимонади, соки, спортивні напої.
    • молочних продуктів – йогурти, сирки.
    • перероблених харчових продуктів – чіпси, сухі сніданки, соуси.

    Що варто знати про харчові барвники

    Застосування барвників у харчовій промисловості має свої особливості. В першу чергу слід зазначити, що на виробництві продуктів допускається використання лише сертифікованих інгредієнтів, адже вони мають бути безпечними для споживачів. Вимоги до барвників передбачають оцінку ряду факторів:

    • Стійкість до температури та зміни рівня кислотності – порошки та рідини повинні зберігати свої властивості за різних умов, зважаючи на особливості виробництва продуктів.
    • Розчинність – деякі барвники є водорозчинними, інші – жиророзчинними. Це визначає сферу їх використання (наприклад, водорозчинні барвники – для напоїв, жиророзчинні – для шоколаду).
    • Інтенсивність кольору – необхідно знати, щоб правильно підібрати концентрацію барвника, потрібну для досягнення бажаного забарвлення. Якісні компоненти не змінюють смак та текстуру продукту.

    Барвники допомагають зробити їжу привабливішою для споживачів, що покращує рівень її реалізації. Та слід зазначити, що покупці, в більшості випадків, звертають увагу на склад продуктів, тож це ще один аргумент на користь замовлення інгредієнтів від українського виробника YERO COLORS.

    Переваги харчових барвників

    Зверніть увагу на забарвлення. Речовини, що фарбують сировину в яскраві та насичені кольори, підвищують на неї попит. Це відмінна можливість створити цукерки, капкейки, тістечка та іншу випічку, яка відповідає певній тематиці або події. Вона стане окрасою дитячої вечірки, весілля чи іншого свята.

    Пігменти, в якій формі вони б не були, допомагають скоригувати наявне забарвлення сировини чи відновити його, якщо воно було втрачене під час обробки продуктів. Це прекрасно, адже колір їжі впливає на апетит, а гарно оформлені страви викликають позитивні емоції. Окрім того, такі вироби виділяються на тлі інших.

    Харчові барвники дозволяють кондитерам та кухарям реалізовувати найсміливіші ідеї в декоруванні їжі. Яскраві компоненти сприяють створенню унікальних та незвичайних страв. Вони легко дозуються та змішуються, тому дуже зручні у використанні, тож хіба це не найвигідніше вкладення у розвиток бізнесу й кондитерської сфери.