Новини компаній
15:30, 14 червня 2022 р.

Вина Нового Світу

Новини компаній

Винами Нового Світу називають напої, що створені за межами Європи. На відміну від Старого Світу, де у виноробстві балом правлять багатовікові традиції, новачки віддають перевагу новаторським методам і відкриті до будь-яких експериментів. В результаті такого підходу новосвітські вина виходять яскраві та експресивні, у них багато фруктових відтінків та дзвінкості. Безумовно, вони трохи програють в елегантності та вишуканості європейським побратимам, але мають власний стиль і займають немалу нішу на світовому ринку. Що ж пропонують винороби Нового Світу, розбираймося.

Вина Нового Світу, фото-1

Виноробство Нового Світу

На сьогоднішній день виноробство Нового Світу представлене такими країнами:

  • Чилі. Початок розвитку виноробної галузі Чилі належить до середини XVI століття. Клімат цієї країни досить різноманітний, що дозволяє вирощувати безліч різних сортів винограду. Посадки простягаються від південного міста світу Чиле-Чіко до околиць пустелі Атакама. Чилі вдалося уникнути епідемії флоксеру, тому тут зберігся автентичний сорт карменера. З нього виходять повнотілі червоні вина, з доброю кислотністю, унікальним стилем та феєричним букетом з нотами сухого листя, ожинового джему, кленового сиропу, дині та кави.
  • ПАР. Виноробство у ПАР виникло одночасно з колонізацією у другій половині XVII століття. Більшість господарств розташовано на південно-західному узбережжі республіки. Основними сортами вважаються шираз, білий шенон блан, ронські представники та пінотаж. Останній є особливою гордістю африканців та візитною карткою виноробства ПАР. Вина з цього сорту славляться насиченими нотами родзинок, соковитих червоних ягід, прянощів, інжиру та зефіру. У букеті переважають ноти ожини, чаю ройбуш, лайма, сливи, лакриці, тютюну, шафрану, ванілі та малини.
  • Аргентина. Виноробство у цій країні почали розвивати емігранти зі Старого Світу у XVI ​​столітті. Пальму першості серед сортів винограду впевнено тримає мальбек, за ним йдуть бонарда, каберне фран та піно нуар. У 2018 році відбулася значуща подія для виноробства Аргентини – одразу 2 вина отримали максимальну кількість балів від світового критика Роберта Парку у його бюлетені The Wine Advocate. Дарам Бахуса з країни танго характерні м'які таніни і ягідні ноти-перечні ноти.
  • Австралія. Виноробство на континенті зародилося у XVIII столітті на околицях Сіднея. Цікаво, що вино виготовляли виключно на імпорт до Європи. До найпопулярніших сортів винограду відносяться шираз, шардоне, гренаш, піно нуар, мурведр та рислінг. Палітра стилів австралійський вин вражає різноманітністю. Елегантні червоні зразки з бархатистими танінами та ароматом ялівцю, свіжозвареної кави, лакричних цукерок, прянощів та смородини. Букет білих вин нагадує запашний сад ранньою весною, в якому цвітуть цитруси, яблуні, дика злива, вишня та абрикоси.
  • Нова Зеландія. На островах виноробна галузь почала зароджуватися на початку XVIII століття. Саме в той період до країни приїхали європейські місіонери, один із яких на згадку про батьківщину привіз виноградну лозу. Сьогодні розкішні виноградники розкинулися на 5650 га бурої землі. Значну частину посадок займають рислінг, вельтлінер грюнер, блан совіньйон, сиру і піно нуар. Вина славляться освіжаючим кислотним смаком і приголомшливим букетом у якому солують ноти тропічних фруктів.
Вина Нового Світу, фото-2

Знайти найкращі екземпляри Нового Світу в Україні ви зможете в алкомаркеті Vintage. Всі напої є оригінальними та стануть чудовим доповненням для будь-якої урочистості. Лояльні ціни, щомісячні акції та допомога сомельє зроблять ваш шопінг максимально комфортним та приємним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...