• Головна
  • Документальный фільм “20 днів у Маріуполі” підкорив український кінопрокат
13:11, 11 вересня 2023 р.

Документальный фільм “20 днів у Маріуполі” підкорив український кінопрокат

Документальный фільм “20 днів у Маріуполі” підкорив український кінопрокат

Кінострічка “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова зібрала понад 530 тисяч гривень вже на перший вікенд вересня, ставши найкасовішим документальним фільмом українського кінопрокату.

Про це повідомляють у компанії “Артхаус Трафік”.

Мстислав Чернов, український фотожурналіст, режисер військовий кореспондент і лауреат Пулітцерівської премії, був у Маріуполі протягом трьох тижнів, починаючи з дня повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, і фільмував та фотографував всі події, які там розгорталися. Його робота допомогла світові краще зрозуміти події в Україні та актуальну ситуацію під час війни.

Компанія “Артхаус Трафік” у своєму Інстаграмі зазначає, що стрічку високо оцінюють як глядачі, так і експерти, наприклад, “Los Angeles Times назвав цей фільм «надзвичайно важливим».  

“Фільм який мене знищів. Їхала додому мовчки. Вдома просто сиділа і не могла себе змусити щось робити. Це так боляче. Мені так прикро що маріупольці через це пройшли. Дуже хочеться обійняти кожного з них. Міцно. Маріуполь зазнав найстрашніших тортур..це навіть у голові не вкладається”, - написала на сторінці  “Артхаус Трафік” підписниця Оксана Черняк. 

Українська режисерка Наталка Ворожбіт у своєму Фейсбуці відзначила: “Я щиро подумала, що цей фільм потрібно показувати на новорічні і інші свята замість комедій і як антидот від Юриків. Апетит це людям все одно не зіпсує, але посуне святкові ілюзії, хоча б до Перемоги”.  І додала: “Маріуполь – трагедія.  Автор  трагедії – Росія. Автори фільму – герої.  Фільм – великий.  Ідіть і дивіться”.

Нагадаємо, що “20 днів у Маріуполі” заслужив вже декілька нагород. Наприклад, в США творцям фільму було вручено Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі “Санденс”. Також, на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людей, який проходив у Києві, цей фільм отримав головну нагороду.

Віола Кононець

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Маріуполь #фільм #Чернов #Ворожбіт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...