• Головна
  • Як правильно підібрати паливні форсунки?
Новини компаній
17:00, 9 листопада 2023 р.

Як правильно підібрати паливні форсунки?

Новини компаній

Практично кожен автовласник рано чи пізно стикається із необхідністю техогляду машини. Набагато краще проводити його регулярно з метою профілактики серйозних ушкоджень. Під час таких оглядів фахівці часто пропонують заміну деяких деталей. Наприклад, паливних форсунок. Щоб така заміна була виправдана, необхідно розібратися, що таке ці форсунки, для чого вони потрібні і як їх вибрати.

Як правильно підібрати паливні форсунки?, фото-1

Для чого потрібні паливні форсунки та їх класифікація

Паливні форсунки - це невеликі деталі, які ніби розпорошують паливо, змішуючи його з киснем. Це необхідно для того, щоб отримати максимальну кількість тепла від згоряння частинок пального, і двигун працював продуктивніше. Попри те, що в кожній машині є система упорскування палива, вони можуть відрізнятися між собою. Тому є кілька типів форсунок. Вони відрізняються низкою технічних характеристик. Тому виробники радять завжди вибирати повні аналоги оригінальних деталей.

Можна виділити кілька основних типів форсунок:

  • Механічні. В основі їх роботи лежить одна чи дві пружини. Це найпростіший механізм, проте він не завжди надійний.
  • Електромагнітні. Їхня будова вже дещо складніша. Пружина відповідає лише за закриття клапанів, які відкриття відбувається завдяки електромагніту.
  • П'єзоелектричні. Найшвидші, тож стали фаворитами у автогонщиків. П'єзоелемент, який слідкує за подачею палива, виконаний із кераміки. Коли подається струм, він швидко розширюється, перекриваючи доступ.
  • Електрогідравлічні. В основі їхньої роботи лежить зміна тиску. Як тільки воно падає, голка форсунки піднімається та подає паливо.
  • Насос-форсунка. Будь-яка з описаних вище тільки з додаванням насоса. Такий механізм працює більш екологічно, проте часто ламається.

Крім відмінності у будові, форсунки відрізняються рядом інших характеристик, таких як швидкість забруднення, ступінь закриття, кількість палива, що розпилюється. Все це потрібно враховувати при доборі деталей, адже найменша невідповідність може призвести до серйозних порушень у роботі всього автомобіля.

На що звернути увагу при виборі форсунок

Найкраще вибрати повний аналог деталей, які були встановлені під час виробництва. Дізнатися їх характеристики можна за VIN-кодом. Такий код наноситься на всі деталі однієї серії автомобілів. Використовуючи цей метод підбору форсунок, Ви ніколи не помилитеся.

Якщо ж з якихось причин ви вирішили не ставити оригінальні форсунки і шукаєте їм гідну заміну, зверніть увагу на наступні моменти:

  • Діаметр отворів. Загальний розмір деталей може бути стандартним. Набагато важливіше діаметр вихідного отвору, адже від цього залежатиме кількість палива, що подається.
  • Тип конструкції. Як уже було сказано, форсунки відрізняються між собою будовою. Краще не експериментувати та вибирати деталі того ж типу.
  • Характер розпилення. Воно може відрізнятись кутом нахилу, радіусом і навіть малюнком. Якщо ви хочете, щоб паливо не витрачалося даремно, ці характеристики будуть важливими.
  • Наявність фільтрів. Цей параметр скоріше відноситься до характеристик виробника. На якісніших деталях фільтри є.

При виборі форсунок уважно вивчіть параметри кожного екземпляра. Навіть у того самого виробника характеристики форсунок можуть відрізнятися залежно від року випуску. До того ж нові моделі не завжди краще. Особливо це стосується старіших автомобілів, де встановлювалися механізми із пружиною. Ознайомитись з асортиментом та купити паливні форсунки ви можете на сайті PartsPlus. Ви можете скористатися гарячою лінією, де фахівці проведуть вам консультацію та допоможуть з вибором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...