• Головна
  • «Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО
23:44, 3 березня
Надійне джерело

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО: ФК «Шахтар»

ФОТО: ФК «Шахтар»

У центральному матчі 19-го туру УПЛ «Шахтар» у Львові приймав «Кривбас».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич зробив кілька змін у стартовому складі порівняно з попереднім поєдинком: в обороні замість дискваліфікованого Матвієнка вийшов Ярослав Ракіцький, на лівому фланзі атаки діяв Невертон, а на позицію центрфорварда повернувся Данило Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1



Нагадаємо, домашні матчі весняної частини сезону «оранжево-чорні» проводять за присутності обмеженої кількості глядачів – сьогоднішню гру на «Арені Львів» відвідали 500 уболівальників. Символічного першого удару по м’ячу завдав захисник України Іван Горулько, боєць 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Нацгвардії України, який боронив державу від перших днів війни й отримав поранення під Кремінною. Наразі він є гравцем команди «Шахтаря» для військових з ампутованими кінцівками.

Потужний початок з голами Коноплі та Криськіва

Донеччани від перших хвилин узяли м’яч під свій контроль та швидко повели в рахунку.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

На 9-й хвилині після розіграшу кутового Криськів навісив до штрафного, удар головою від Бондаренка голкіпер парирував перед собою, а Юхим Конопля вдало зіграв на добиванні – 1:0.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Господарі продовжували контролювати гру й могли подвоїти перевагу, коли Бондар замикав подачу Зубкова, але не влучив у площину.

Натомість гравці «Кривбаса» скористалися чи не першою своєю нагодою та на 20-й хвилині відігралися: Дібанго прострілив з лівого флангу, а Прінс у дотик пробив у ближній кут. Проте вже за 2 хвилини «гірники» знову вийшли вперед: Дмитро Криськів розіграв штрафний пасом на Бондаренка й сам відкрився у карній зоні, а отримавши передачу у відповідь, пробив точно в ліву дев’ятку – 2:1.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

Гості дещо активізувалися під завершення тайму: Іліч зі штрафного трохи не докрутив м’яч до хрестовини, а Стецьков ударом здалеку ледь не вразив інший верхній кут.

Голи в більшості, беззаперечна перевага й дебют Цуканова

Старт другої половини матчу видався не менш ураганним. Уже на першій хвилині «оранжево-чорні» заробили штрафний, з якого Зубков за складною траєкторією закрутив м’яч у поперечину.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

У відповідь Соса небезпечно пробив з напівкола перед карним – трохи вище воріт. А на 57-й хвилині «Кривбас» залишився в меншості: Іліч ззаду стрибнув у ноги Криськіву, й арбітр після перегляду VAR показав хорвату пряму червону картку. Після цього донеччани майже безроздільно володіли ініціативою і створили чимало гольових моментів.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

Сікан після закидання від Ракіцького переграв воротаря, але м’яч пролетів повз ворота, а Бондаренко з паса Назарини пробив над поперечиною. Зміцнити перевагу вдалося на 68-й хвилині: Зубков з правого флангу віддав на лінію штрафного, і Артем Бондаренко красиво поклав м’яч у дальній кут – 3:1.

Господарі не зупинялися, і ось уже голкіпер рятує криворізьку команду після ударів Педріньйо та Ракіцького, а на гострий простріл Зубкова трохи не встигає Траоре. Але цей тиск таки приніс результат, і на 82-й хвилині Дмитро Криськів перехопив м’яч у центрі поля, пробіг до штрафного й ударом у дальній кут оформив дубль – 4:1.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-7

Щоправда, одразу ж гості один гол відіграли – Стецьков замкнув дальню стійку після подачі з правого флангу. На останній хвилині Маріно Пушич зробив потрійну заміну: так за першу команду «гірників» на офіційному рівні дебютував 18-річний Віктор Цуканов.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-8

Юний півзахисник мав нагоди, аби теж відзначитися: після першого його удару м’яч рикошетом пішов на кутовий, у другій спробі він пробив над воротами. А крапку в матчі в компенсований час поставив Лассіна Траоре, який, вдало підставивши ногу після удару Бондаренка, скорегував м’яч у сітку.

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-9



5:2 – «Шахтар» красиво й переконливо перемагає «Кривбас».

«Шахтар» розгромив «Кривбас» і вийшов на третє місце у чемпіонаті, - ФОТО, ВІДЕО, фото-10



Наступний матч підопічні Маріно Пушича зіграють уже найближчої п’ятниці. 8 березня о 18:00 «Шахтар» прийматиме «Колос» на «Арені Львів».

«Шахтар» (Донецьк) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 5:2 (2:1)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Кривбас #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...