• Головна
  • Пиво DAB: особливості першого у світі Дортмундера
Новини компаній
15:35, 13 травня

Пиво DAB: особливості першого у світі Дортмундера

Новини компаній

Напої з невеликим вмістом алкоголю — незамінний атрибут пікніків на природі та посиденьок з друзями. Пиво часто є супутником перегляду спортивних матчів. Його п’ють у спекотну та холодну пору. Алкоголь посідає передові місця в рейтингах популярних напоїв, поступаючись лише воді та чаю. Компанії, які займаються пивоварінням, бажаючи втримати клієнтів, винаходять усе нові рецептури. Деякі бренди створюють хмільний напій уже понад 100 років. Одним із них є DAB, який бере свій початок із 1868 року. Image

Оригінальне дортмундське пиво

Батьківщиною цього напою стала Німеччина. Більш ніж 150 років тому троє чоловіків заснували свою пивоварню в місті Дортмунд, яке вважалося світовою столицею хмільного напою. Ними були брати Мауріци та Лауренц Фішер. Партнери досить швидко розвивали свою справу — і з часом почався експорт пива в різні куточки світу, зокрема Індію, Японію, Австралію та Африку. Для продажу за межі країни виготовляли більш міцний напій. Він містив 5,5% алкоголю. Планувалося, що на місці пиво будуть злегка розводити водою, аби знизити градус. Однак жителям полюбилася саме така міцність. Цей вид пива отримав назву Дортмундер Експорт. Він виготовляється досі. Сьогодні напої від німецького бренду постачаються в 35 країн. Компанія-виробник зробила все можливе, аби пиво DAB виготовлялося з найкращих інгредієнтів. Для його виготовлення використовують:

  1. воду;
  2. солод;
  3. хміль;
  4. дріжджі.

Завдяки цьому напій має приємний та збалансований букет — жоден з інгредієнтів не перетягує увагу на себе. Пиво характеризується солодкуватим смаком з невеликою гіркуватістю, а також приємним ароматом. За високу якість продукції компанія була відзначена різноманітними нагородами, у тому числі за найкращий Дортмундер у світі.

Різновиди хмільного напою від DAB

Бренд виготовляє лінійки пінного на різні смаки. В асортименті компанії представлені такі позиції:

  1. Wheat Beer;
  2. Dortmunder Export;
  3. Ultimate Light;
  4. Hoppy Lager;
  5. Maibock;
  6. Dark.

Вони різняться кольором. Відтінок варіюється між світлим, бурштиновим та темним. Відрізняється і міцність пива. Ви знайдете варіанти як на 4% алкоголю, так і на 7%. Бренд пропонує фільтровані та нефільтровані позиції. Підібрати хмільний напій від німецького бренду допоможе маркет алкогольних штук. Проте недостатньо лише придбати якісне пиво. Смак напою також залежить від його подачі. Спочатку охолодіть Дортмундер. Оптимальною вважається температура від 5 до 12°C. Аби пиво не встигло нагрітися, його можна подавати у відерці з льодом. Такий варіант особливо актуальний для вечірок. Алкоголь приємно пити як прямо з пляшки чи банки, так і зі спеціальних келихів. Як закуску використовуйте сир, сосиски, страви з м’яса, овочеве рагу. До пінного також смакують різноманітні снеки, горішки, солона риба. Вибір залежить від ваших уподобань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...