• Головна
  • На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО
13:26, 26 серпня
Надійне джерело

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО

Штурмова група 425-го окремого штурмового батальйону «Скала» зі складу оперативного командування «Схід» взяла у полон 16 росіян у Нью-Йорку.

 Про це розповів журналіст Юрій Бутусов на своєму YouTube-каналі.

Повідомляється, що 16 російських військовослужбовців зі складу 9-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади, яка до розгортання до бригади була 9-м окремим полком морської піхоти «народної міліції» так званої «ДНР», були взяти силами 8 українських штурмовиків.

Полонений російський лейтенант Владислав Акімов розповів, що завданням групи було перетнути одне з перехресть в районі міста, яке контролювалося українським кулеметом.

За словами Акімова, одна з груп намагалася перетнути перехрестя, але внаслідок кулеметного вогню «для неї це плачевно звершилося».

Потім перехрестя намагалася перейти друга група, яка також потрапила під кулеметний вогонь, однак наслідки для неї були меншими, ніж для першої.

Через неможливість виконання поставленого російським командуванням завдання, росіяни вимушено закріпилися у великому 16 поверховому елеваторі.

Російське командування півтори доби обіцяло своїм військовослужбовцям допомогу, однак вона так і не прийшла.

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО , фото-1

Полонений російський лейтенант Владислав Акімов

Українські війська постійно завдавали вогневого ураження по елеватору, в тому числі й за допомогою важких дронів-бомбардувальників.

Поранений командир російської штурмової групи Володимир Грибов, який втратив ногу, згадує, що російське командування їх кинуло, а воїни «Скали» допомогли йому й врятували життя.

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО , фото-2

Володимир Грибов. Джерело: Юрій Бутусов.

У результаті штурмових дій елеватора, перед якими по елеватору в притул «розрядився» танк, українські штурмовики підійшли до елеватора.

Штурмова група увійшла до будівлі й зайняли хол будівлі, після чого зв’язався стрілецький бій з використанням гранат. Дії штурмової групи підкріплювала БМП M2 Bradley.

Український штурмовик з позивним «Чорний» запевнив противника, що у будь-якому випадку росіяни загинуть або від стрілецького вогню, або під завалами будівлі.

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО , фото-3

Для довідки, «Чорний» розмовляв з російським військовим, передав йому воду й сигарети та переконав його здатися, росіянин зайшов у елеватор та почав говорити з іншими бійцями про здачу в полон.

Український штурмовик з позивним «Чорний». Джерело: Юрій Бутусов.

Українські військові згадують, що вони були вражені кількістю полонених росіян, який евакуйовували під обстрілом вітчизняною бронемашиною «Козак».

Троє росіян все ж не встигли здатися в полон, двоє, як згадує один з українських штурмовиків, загинули під обстрілом танку, ще один – одразу на вході в елеватор.

На Донеччині вісім воїнів ЗСУ у Нью-Йорку захопили в полон 16 російських військових, - ВІДЕО , фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Нью-Йорк #ЗСУ #окупанти #полон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...