• Головна
  • СБУ затримала мешканця Краматорська, який коригував російські удари по Донеччині
12:41, 27 серпня
Надійне джерело

СБУ затримала мешканця Краматорська, який коригував російські удари по Донеччині

СБУ затримала мешканця Краматорська, який коригував російські удари по Донеччині

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який коригував ракетно-дронові удари Росії по Донеччині.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були військові шпиталі та інші медзаклади, де проходили лікування і реабілітацію українські захисники. Також росіяни намагалися розвідати локації оперативних аеродромів на території регіону.

Ворожим агентом виявився мешканець Краматорська. У поле зору окупантів чоловік потрапив через власні антиукраїнські коментарі в російських соцмережах. 

Спілкувався з російським куратором він через месенджер, обидва використовували вигадані нікнейми для конспірації. Однак їм це не допомогло. Служба безпеки встановила особи і поетапно задокументувала їхні злочини. Так, наприклад, встановлено, що куратор надсилав агенту гугл-карти районів, які його цікавили. Той наносив на карти розвіддані, додавав опис та пояснення, після чого передавав російській спецслужбі.

Співробітники СБУ затримали зрадника за місцем проживання. У нього вилучили телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з ворогом. Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #Донеччина #Краматорськ #зрадник #інформатор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...