• Головна
  • Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля
17:13, 5 вересня

Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля

Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля

Верховна Рада призначила Світлану Гринчук міністеркою захисту довкілля.

За проголосували 246 депутатів. Про це повідомили парламентарі в Telegram, повідомляє  Lb.ua.

Хто така Світлана Гринчук

На сайті Міненерго Гринчук назвали фахівчинею у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в Уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID) та участі в переговорах у рамках ООН, Енергетичного Співтовариства, OECD тощо.

Має фінансово-економічну освіту Чернівецького торговельно-економічного інституту (Київський національний торговельно-економічний університет) та є кандидатом економічних наук.

Протягом роботи в Міндовкілля опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами. У 2022 році працювала заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

Координувала роботу з питань зміни клімату, євроінтеграції, сталого розвитку, енергетичної ефективності та кліматичних фінансів. Працювала радником на громадських засадах Міністра фінансів України, Прем’єр-Міністра України.

З 2023 року і до призначення на посаду заступника Міністра енергетики України – директор Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рада #Гринчук #призначення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...