• Головна
  • На Донеччині росіяни мечем жорстоко стратили беззбройного українського військовополоненого
11:27, 17 вересня

На Донеччині росіяни мечем жорстоко стратили беззбройного українського військовополоненого

На Донеччині росіяни мечем жорстоко стратили беззбройного українського військовополоненого

Російські окупанти скоїли черговий воєнний злочин, стративши мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, повідомляє "Мілітарний".

Омбудсман уже направив листи до міжнародних організацій, Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та Організації Обʼєднаних Націй (ООН), щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку Росії.

Він також закликав світ відреагувати на черговий воєнний злочин окупаційної армії.

«Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?», – наголосив Лубінець.

Уповноважений ВР з прав людини також додав, що такі показові злочини російських окупантів спрямовані на деморалізацію українського суспільства.

Раніше у мережі з’явилися фото вбитого українського військового з мечем у грудях із написом «За Курськ». На двох оприлюднених знімках помітна різниця: на одному є скотч на руці вбитого військового, а на іншому він заретушований, але є тінь від нього. Наявність скотчу свідчить про те, що боєць був живим та, можливо, не мав поранень до страти.

OSINT-дослідник imi (m) @moklasen у Twitter (X) з’ясував, що це сталося у Новогродівці Донецької області. Сталося це на перехресті двох вулиць на вʼїзді в місто зі східного боку, звідки окупанти штурмували український населений пункт.

За свідченнями окупанта з позивним Євро, на цьому напрямку діяла 30 окрема мотострілецька бригада з Самарської області, яка, за його словами, і підбила бронетранспортер Сил оборони, що видно на оприлюднених окупантами світлинах. Крім того, в боях на цьому напрямку з боку російських загарбників брав участь 433 полк 27 дивізії, а також штурмовий загін 810.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #окупанти #військовополонений #страта #Лубінець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...