• Головна
  • Мусцимол та його позитивна дія на нервову систему
Новини компаній
12:38, 18 вересня

Мусцимол та його позитивна дія на нервову систему

Новини компаній

Мусцимол – це речовина, яка переходить з іботенової кислоти в червоному мухоморі в інший стан, що несе тільки користь для організму людини. Мусцимол ще з давніх часів застосовують у народній медицині для лікування різних захворювань: головного болю, напруги у м’язах, а через настоянки робили справжні еліксири для здоров’я волос, загоєння ран тощо. У чому його позитивні властивості?

Мухомор обирали наші предки

Мусцимол – це природний психоактивний алкалоїд, що міститься в червоному мухоморі та добувається через правильне його сушіння. Використання мухоморів має глибоке коріння в історії людства, тісно пов’язане з давніми ритуалами, духовними практиками, лікувальними традиціями різних культур. Сучасна медицина не використовує досі мусцимол як офіційний засіб для лікування захворювань, хоча наші предки активно застосовували цей гриб як інструмент для зміцнення здоров’я, емоційного балансу та духовного розвитку. Відомий у багатьох культурах в якості лікарського засобу та «містичного порталу», гриб не викликає психоактивних змін свідомості при правильному дозуванні та обробці. Мусцимол використовували сибірські шамани, скандинавські вікінги та представники індійської культури для очищення тіла, розуму та свідомості. Нерідко саме цей гриб використовували під час ритуалів для налагодження зв’язків з вищими силами. Вживання гриба дозволяло шаманам входити у змінені стани свідомості, які вони трактували як містичне піднесення або подорож до «іншого світу».

Використання мусцимолу у сучасному світі

Зберігаючи давні традиції, сучасні експерти продовжують досліджувати магічні та практичні властивості гриба. Сьогодні мусцимол переважно застосовується для заспокоєння, розслаблення, відновлення нервової системи. Для сучасної людини, яка перебуває у стресі 24/7, це дієвий спосіб не впасти в депресію та відновити нервову систему. Гриб активно використовують для:

  • Надання заспокійливого ефекту. Мусцимол впливає на GABA-рецептори, знижуючи збудливість нервової системи. Ця його головна властивість дозволяє використовувати мухомор широко в народній медицині для зняття стресу, тривожності, емоційної напруги. У багатьох культурах його вживали для заспокоєння нервів після важкої роботи або під час емоційних потрясінь та використовують досі.
  • Пригнічуючи нервові імпульси, мусцимол має знеболювальні властивості. В контексті отримання фізичних травм, хронічного болю в суглобах та м’язах, а також нерідко під час пологів. Розслаблюючи тіло, зменшується біль, що допомагає швидше відновитися після травм.
  • Сучасні дослідження показали, що гриби містять ряд сполук, які мають антибактеріальні властивості, і можливо, саме це стало основою для його застосування в давній медицині.
  • Безсоння та переривчастий сон – це, можна сміливо сказати, головні показання для вживання мусцимолу. На практиці мільйонами людей доказано, що ця речовина може допомогти глибше розслабитися та викликати сонливість. Сон стає коротше, проте набагато глибше, що дозволяє якісно відновити сили через повне розслаблення нервової системи та тіла.

Поєднуючи гриб з практиками для розширення свідомості та психотерапією, можна досягти неймовірних результатів: швидше побачити свої психологічні проблеми, зняти тривожність та пройти ті перешкоди, які заважають рухатися та відчувати себе спокійно. У розслабленому стані свідомості розкриваються підсвідомі страхи, проблеми, стереотипи, які потім значно легше вирішувати. Це можна розглядати як первісну форму психотерапії, яка разом із сучасними методами дасть потужний результат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...