• Головна
  • «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО
20:44, Вчора

«Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО

 «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО

У 7-му турі УПЛ «Шахтар» приймав «Оболонь».

Наставник «оранжево-чорних» Маріно Пушич зробив кілька змін у складі порівняно з матчем Ліги чемпіонів, що команда зіграла минулої середи: замість травмованих Юхима Коноплі та Данила Сікана вийшли правий захисник Вінісіус Тобіас і центральний нападник Лассіна Траоре, а на позиції лівого оборонця від стартових хвилин діяв Іраклі Азаров, повідомляє пресслужба донецького клубу.

 «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО, фото-1



Першого символічного удару по м’ячу завдав Остап Кошла (позивний Сід) – ветеран, який захищав країну у складі 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України. Воїн зазнав важких поранень у боях у напрямку Кремінної та наразі проходить непростий шлях відновлення.

Перевага господарів за грою та рахунком

«Гірники» очікувано активніше розпочали матч, і якщо в першу чверть години пішли на розвідку, то далі підопічні Маріно Пушича стали створювати гостроту й на 17-й хвилині вийшли вперед: розіграш кутового на лівому фланзі завершився переведенням праворуч на Вінісіуса Тобіаса, який дивовижним пасом у падінні через себе відкинув м’яч майже на лінію штрафного майданчика, звідки Артем Бондаренко з льоту пробив точно під дальню штангу – 1:0.

 «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Кияни в першому таймі майже не атакували, однак мали нагоду момент, коли Груша з-за меж карного вистрілив над воротами.

 «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

Розвинути успіх «оранжево-чорні» могли ближче до перерви – спочатку Судаков розрізним пасом вивів на ударну позицію Бондаренка, але той не зумів переграти голкіпера, а після заробленого корнера Криськів замикав дальню стійку, проте м’яч із лінії воріт вибив захисник гостей Дубко.

Розгромний підсумок і дебют Грама

Друга половина стартувала з небезпечних моментів у виконанні донеччан: черговий удар у дотик від Бондаренка заблокував захисник, а фірмовий постріл Зубкова з правого флангу в лівий кут потягнув Федорівський. Упорався голкіпер «Оболоні» і зі схожою спробою Бондаренка, однак настирливість «гірників» мала результат.

 «Шахтар» ефектно розгромив «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО, фото-4

На 67-й хвилині Криськів прострілив з лівого боку, Судаков у падінні поцілив у стійку, а Лассіна Траоре був першим на добиванні – 2:0. Після цього тренерський штаб «оранжево-чорних» провів серію замін, випустивши Степаненка, Невертона та Педріньйо. А вже на 78-й хвилині рахунок став розгромним: Траоре викотив м’яч по центру штрафного на Георгія Судакова, який прицільним ударом влучив у лівий нижній кут – 3:0. За мить у офіційному матчі за «Шахтар» дебютував туніський захисник Алаа Грам, який замінив Вінісіуса Тобіаса, а трохи згодом на поле вийшов 20-річний півзахисник Антон Глущенко. Остаточний підсумок у грі було встановлено на 90-й хвилині: Матвієнко чудовим пасом з власної половини поля знайшов на лівому фланзі атаки Невертона, бразилець змістився до штрафного та поклав м’яч під праву штангу. 4:0 – «Шахтар» здобуває переконливу перемогу над «Оболонню».

Наступний матч команда Маріно Пушича проведе у п’ятницю, 27 вересня, з «Вересом». Гра відбудеться у Рівному на стадіоні «Авангард» і розпочнеться о 18:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Оболонь» (Київ) – 4:0 (1:0)

Львів, «Арена Львів», 958 глядачів

Голи: 1:0 Бондаренко (17), 2:0 Траоре (67), 3:0 Судаков (78), 4:0 Невертон (90)

«Шахтар»: Різник, Вінісіус Тобіас (Грам, 79), Бондар, Матвієнко (к), Азаров, Криськів (Степаненко, 71), Бондаренко, Судаков (Глущенко, 86), Зубков (Педріньйо, 71), Егіналду (Невертон, 71), Траоре

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Оболонь #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...