• Головна
  • Коваленко: російські війська намагаються закріпитися у південно-східній частині Вугледару
21:41, Вчора

Коваленко: російські війська намагаються закріпитися у південно-східній частині Вугледару

 Коваленко: російські війська намагаються закріпитися у південно-східній частині Вугледару

Складну ситуацію, яка склалася біля міста Вугледар проаналізував військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Про бойові дії на околицях міста Коваленко написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Російські війська намагаються закріпитися у південно-східній частині міста, у районі «Водоканалу». Вони прориваються невеликими штурмовими групами як уздовж траси 0532, так і з території стертого з лиця землі селища 3-ї шахти, по вулицях Садова та Дачна.

У разі закріплення в секторі «Водоканалу» росіяни матимуть змогу через вулицю 13 Десантників вийти на «Політех» із подальшим закріпленням та підготовкою прориву до центру.

Це завдання зараз виконують передові підрозділи 39-ї ОМСБр 68-го АК та 430-го МСП. З південно-західного напрямку у окупантів завдання прорватися до міської лікарні, точніше з того, що від неї залишилося і після закріплення в цьому об'єкті вийти вулицею Шахтарська до центру. Друга штурмова група/групи по вулиці Молодіжній просуватиметься на північ, щоб відрізати гарнізон від логістики на Богоявленку.

Ось тільки реалізувати в цьому напрямку такий план буде набагато складніше, ніж у протилежному, через рельєфно-ландшафтну специфіку. Ці завдання покладено на підрозділи 39-ї ОМСБр, які раніше вийшли на північний берег річки Кашлагач і які саме намагаються перерізати із західного напрямку дорогу С051134 або, простіше кажучи, Павлівка-Богоявленка. За різними оцінками, в районі Вугледару з боку російських військ зараз сконцентровано від 15 до 25 тисяч тіл.

Прозвучала дуже дивна теза, а саме, що Вугледар не відіграє якогось важливого значення і якщо гарнізон буде виведений з міста, то оборона не обвалиться. Це водночас так і не так. Вугледар дійсно, не входить до епіцентру оборонних ліній і рубежів у даній локації, які проходять, скажімо, так, дещо північніше. Але саме контроль Вугледара українськими військами не дає можливості росіянам відновити залізничне сполучення зі сходу на південь через Волноваху, що значно вплине на інтенсивність БД на півдні. Вугледар тримається. За межами своїх можливостей, але тримається», - підсумував Коваленко..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Вугледар #ЗСУ #окупанти #Коваленко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...