• Головна
  • Бійці ЗСУ знищили захоплену будівлю в Торецьку, щоб ускладнити просування російських військ, - ВІДЕО
11:23, Сьогодні
Надійне джерело

Бійці ЗСУ знищили захоплену будівлю в Торецьку, щоб ускладнити просування російських військ, - ВІДЕО

Бійці ЗСУ знищили захоплену будівлю в Торецьку, щоб ускладнити просування російських військ, - ВІДЕО

У Торецьку бійці бригади «Лють» взяли штурмом будівлю та підірвали її, щоб ускладнити просування російських військ у місті.

Відео було оприлюднене в мережі, повідомляє "Милітарний".

Підрозділ батальйону спецоперацій «Еней», що входить до об’єднаної бригади нацполіції, провів операцію із захоплення тактично важливої будівлі в неконтрольованій частині міста, яка мала цінність для передових загонів окупантів.

Група військових на двох бронемашинах Roshel Senator прорвалася до п’ятиповерхівки та взяла її штурмом. Сапери замінували її та провели контрольований підрив, “склавши” декілька під’їздів.

Знищена будівля розташована у центральній частині міста на вулиці Дружби, 24А, де розміщена щільна міська забудова, вздовж якої точаться важкі міські бої.

Підрив будинку, ймовірно, має на меті відкрити для прямого пострілу правий фланг штурмових загонів ЗС РФ та не дати їм закріпитися.

Бійці ЗСУ знищили захоплену будівлю в Торецьку, щоб ускладнити просування російських військ, - ВІДЕО, фото-1

Знищена будівля в Торецьку. Зображення: мапа DeepState

Варто зазначити, що, судячи з оприлюднених відео боїв, воїни спецпідрозділів національної поліції контролюють будинки в сусідньому кварталі за 200-300 метрів від знищеної п’ятиповерхівки.

20 вересня бійці підрозділів «Цунамі», «Сафарі», «Луганськ» і «Еней» зачистили та взяли під свій контроль дев’ятиповерхівки, виділені на мапі жовтим.

Це одні з небагатьох будинків такої висоти у місті, тому їх утримання дозволяє візуально контролювати більшу частину міста.

Бійці ЗСУ знищили захоплену будівлю в Торецьку, щоб ускладнити просування російських військ, - ВІДЕО, фото-2

Мапа Торецька. Зображення: Google Earth

Пізніше, 24 вересня, мінометники спецпідрозділу «Сафарі» уразили групу окупантів, що пересувалася в бік висотної забудови з приватного сектору, що дозволяє зробити висновок про контроль цієї частини міста за росіянами.

Можна припустити, що на цьому етапі боїв окупанти намагаються максимально вклинитися в оборону та закріпитися в багатоповерхівках для подальшого розширення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Торецьк #ЗСУ #окупанти #будинок #підрив
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...