• Головна
  • На Донеччину та Луганщину рухається пил, який вітром несе з Каспійської низовини
17:49, Сьогодні

На Донеччину та Луганщину рухається пил, який вітром несе з Каспійської низовини

На Донеччину та Луганщину рухається пил, який вітром несе з Каспійської низовини

У багатьох областях України фіксується погіршення якості повітря. Причина – пилова буря, яка йде в Україну з вітровими потоками з Каспійської низовини.

За даними супутника, фіксується потужна пилова буря на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру. Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок.  Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

Під час пилової бурі слід уникати перебування на відкритому повітрі, особливо це стосується людей з проблемами дихання. Рекомендується тримати вікна зачиненими та використовувати очищувачі повітря в приміщеннях. Також необхідно носити захисні маски або респіратори, якщо необхідно виходити на вулицю. Водіям варто бути особливо обережними через знижену видимість на дорогах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Луганщина #пиловабуря
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...