• Головна
  • Жахливий військовий злочин росіян: на Донеччині окупанти розстріляли 16 українських військовополонених, - ВІДЕО
10:43, Сьогодні
Надійне джерело

Жахливий військовий злочин росіян: на Донеччині окупанти розстріляли 16 українських військовополонених, - ВІДЕО

Жахливий військовий злочин росіян: на Донеччині окупанти розстріляли 16 українських військовополонених, - ВІДЕО

Російські війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Розпочато розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії РФ.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора.

У вівторок в Telegram-каналах зʼявилася інформація про розстріл 16 українських військовослужбовців російськими військовими. За даними медіа, черговий воєнний злочин окупаційні сили РФ скоїли поблизу сіл Миколаївка та Сухий Яр у Покровському районі, зазначили у Офісі генпрокурора.

На опублікованому відео видно, як під контролем російських військових полонені українські військовослужбовці виходять з лісосмуги. Після того, як їх змусили вишикуватися в шеренгу, окупанти свідомо відкрили вогонь на ураження. Поранених, які залишалися живими, добили пострілами впритул з автоматів.

У Офісі генпрокурора наголосили, що це чергове грубе порушення росіянами Женевських конвенцій та тяжкий міжнародний злочин.

«Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства і катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового і політичного керівництва», — наголосив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Наразі тривають заходи з перевірки оприлюдненого відео. Розпочато слідчі та оперативні дії для з’ясування всіх деталей зазначеного злочину.

Досудове розслідування здійснює Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

На черговий злочин РФ проти людяності також відреагував і омбудсман Дмитро Лубінець.

«Країна-нелюд вчергове порушила МГП та Женевські конвенції і з новими масштабами вдається до страт військовополонених. Вкотре виконую свою місію і як Омбудсман України повідомляю листами про черговий російський злочин ООН та МКЧХ! Системність злочинів над українськими військовополоненими має бути припинена, а ті, хто це вчиняв — понести відповідальність!» — написав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #окупанти #військовополонені #розстріл #Лубінець
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...