• Головна
  • До 13 років за ґратами засуджено ексмайора поліції, який очолив «слідче відділення Володарського районного відділу мвс днр»
20:16, Сьогодні
Надійне джерело

До 13 років за ґратами засуджено ексмайора поліції, який очолив «слідче відділення Володарського районного відділу мвс днр»

До 13 років за ґратами засуджено ексмайора поліції, який очолив «слідче відділення Володарського районного відділу мвс днр»

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури довели в суді вину громадянина у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до 13 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах, органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування на 15 років з конфіскацією майна. Крім того, засудженого позбавлено спеціального звання майора поліції.

Суд встановив, що у 2022 році, після захоплення Нікольської селищної громади військовослужбовцями зс рф, місцевий мешканець не виїхав на підконтрольну Україні територію. Після майже 15 років роботи в правоохоронних органах Донеччини та 2 років на посадах консультанта суду й помічника судді Приморського районного суду м. Маріуполя чоловік присягнув на вірність ворогу, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Він добровільно обійняв посаду «начальника слідчого відділення Володарського районного відділу мвс днр». Фейковий посадовець забезпечує моніторинг стану оперативної обстановки на ввіреній території, комунікує з представниками самопроголошеної влади і підписує нікчемні документи, орієнтуючись на законодавство держави-агресора.

Крім того, він координує діяльність слідчого відділення та підрозділів оперативних служб щодо проведення «негласних оперативно-розшукових заходів». Також забезпечує взаємодію з псевдоустановами, які здійснюють судово-експертну діяльність, органами прокуратури та суду на окупованій території.

Засуджений перебуває у розшуку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #прокуратура #вирок #зрадник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...