• Головна
  • Завдяки покеру Судакова «Шахтар» ефектно перемагає ЛНЗ, - ФОТО, ВІДЕО
21:22, Вчора

Завдяки покеру Судакова «Шахтар» ефектно перемагає ЛНЗ, - ФОТО, ВІДЕО

Завдяки покеру Судакова «Шахтар» ефектно перемагає ЛНЗ, - ФОТО, ВІДЕО

У 9-му турі УПЛ «Шахтар» приймав ЛНЗ на «Арені Львів».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич зробив кілька змін у стартовому складі порівняно з попереднім матчем чемпіонату: на лівому фланзі оборони вийшов Іраклі Азаров, а на позиціях вінгерів від перших хвилин грали Олександр Зубков та Кевін, повідомляє пресслужба донецького клубу.


Символічний перший удар у матчі виконав лейтенант Василь Дацко (позивний Відьмак) – командир 3-ї стрілецької роти, який захищав Україну в боях за Бахмут. Навесні 2024 року Василь дістав поранення на Донеччині, але навіть після цього продовжує надихати побратимів і всіх нас своєю незламною силою духу.

Домінуючий стиль з голами Судакова та Зубкова

Команди активно розпочали гру й вже у дебюті зустрічі обмінялися небезпечними моментами: удар Траоре з близької відстані в останню мить блокував захисник гостей, а у відповідь Молло з вигідної позиції пробив повз ворота.
Відкрити рахунок вдалося все ж донеччанам на 13-й хвилині: ефектну комбінацію за участю Криськіва і Траоре бездоганним ударом з лінії штрафного завершив Георгій Судаков – мʼяч від лівої штанги влетів у сітку. 1:0.
«Оранжево-чорні» продовжували атакувати і мали ще кілька гольових нагод: Бондаренко дальнім пострілом поцілив у стійку, а потужний удар Коноплі пройшов трохи вище поперечини.
Логічним підсумком такого тиску став ще один гол: на 26-й хвилині Судаков пасом з глибини знайшов на лінії карного майданчика Олександра Зубкова, який красивим ударом з льоту вразив ближню девʼятку – 2:0.
Ще до перерви чудові нагоди довести рахунок до розгрому мав Судаков, але з передач Зубкова та Бондаренка обидва рази бив над воротами.

Нестримний Судаков забиває тричі за 8 хвилин

На старті ж другого тайму молодий лідер «гірників» сповна реабілітувався. На 50-й хвилині Бондаренко із центру штрафного віддав ліворуч, звідки Судаков влучно пробив у правий кут – 3:0.
Уже за три хвилини Невертон прострілив з лівого краю карної зони в центр, а Георгій ще раз переграв воротаря ЛНЗ – 4:0.
А на 57-й хвилині після передачі Азарова десятий номер «Шахтаря» підчатував відскок від голкіпера та вразив ворота. 5:0 – покер Судакова.
На 62-й хвилині черкаська команда змогла відіграти один мʼяч: після фолу Азарова арбітр призначив пенальті, Різник потягнув перший удар Нонікашвілі, однак при цьому зарано вийшов із воріт, тому грузинський хавбек ЛНЗ перебивав і з другої спроби не схибив.
Після такого шаленого відрізку гра помітно заспокоїлася, а тренери провели серії замін: у донеччан на поле вийшли Марлон Гомес, Егіналду, Педріньйо та Єгор Назарина.
У завершальні 10 хвилин гри «оранжево-чорні» мали можливості, аби забивати ще: в одному епізоді удар Судакова парирував Кучеренко, а Марлон Гомес добивав у падінні через себе, проте не влучив у площину, незабаром у швидкій атаці Назарина небезпечно бив з паса Педріньйо – вище воріт.


5:1 – «Шахтар» яскраво перемагає ЛНЗ, а півзахисник «гірників» Георгій Судаков оформлює гольовий покер.

Далі в календарі настає міжнародна пауза на матчі збірних. Наступний поєдинок УПЛ команда Маріно Пушича зіграє 18 жовтня на виїзді з «Колосом».

«Шахтар» (Донецьк) – ЛНЗ (Черкаси) – 5:1 (2:0)

Львів, «Арена Львів», 1 233 глядачі

Голи: 1:0 Судаков (13), 2:0 Зубков (26), 3:0 Судаков (50), 4:0 Судаков (53), 5:0 Судаков (57), 5:1 Нонікашвілі (61, пен.)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Азаров, Криськів (Назарина, 80), Бондаренко (Марлон Гомес, 68), Судаков, Зубков (Педріньйо, 73), Кевін (Невертон, 46), Траоре (Еніналду, 68)
Почати слайдшоу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #ЛНЗ #Судаков #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...