• Головна
  • «Шахтар» мінімально програє в Лондоні «Арсеналу» через автогол, - ФОТО
01:37, Сьогодні

«Шахтар» мінімально програє в Лондоні «Арсеналу» через автогол, - ФОТО

«Шахтар» мінімально програє в Лондоні «Арсеналу» через автогол, - ФОТО

У 3-му турі основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА «Шахтар» грав на виїзді з лондонським «Арсеналом».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич обрав на цей поєдинок такий стартовий склад: Різник – у воротах, Конопля та Педро Енріке – на флангах захисту, Бондар і Матвієнко – у центрі оборони, у середині поля вийшли Криськів, Бондаренко та Судаков, на позиціях вінгерів грали Зубков та Егіналду, а в центр нападу повернувся Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Гідне протистояння з прикрим автоголом

Господарі розпочали зустріч з потужного тиску, проте «оранжево-чорні» надійно та спокійно діяли в обороні, і єдиний момент у дебюті поєдинку прийшов зі стандарту – Калафіорі після навісу від кутового пробив із центру штрафного над воротами. Донеччани відповіли двома небезпечними контратаками.
Спочатку Егіналду відібрав мʼяч у суперника, протягнув до штрафного, де кілька разів обігрався з партнерами, однак не довів справу до удару. Трохи згодом Педро Енріке та Сікан вивели на зручну позицію того ж Егіналду, однак постріл бразильця з лінії карного майданчика був заблокований. І все ж відкрити рахунок на 29-й хвилині вдалося «канонірам»: Мартінеллі змістився з лівого флангу в центр штрафного та пробив у ближню стійку, від якої мʼяч влучив у Різника та влетів у сітку.
До завершення тайму лондонці мали ще дві нагоди, аби розвинути свій успіх, однак у першому епізоді врятував Матвієнко, який не дозволив пробити Гаверцу, а в другому моменті Різник зреагував на удар Жезуса з близької відстані. За хвилину до перерви могли відігратися й українці, коли Судаков розігнав швидку атаку, стягнув на себе кількох опонентів та відкотив під удар Егіналду, але бразилець вгатив повз ціль.

Рівна гра та цілком реальні шанси на порятунок

На початку другої половини гравці «Арсенала» більше володіли мʼячем та без поспіху будували свої атаки: двічі небезпечно бив Троссар – обидва рази мʼяч пролетів поруч зі штангою, а постріл Мартінеллі з лівого краю штрафного потягнув Різник.
«Гірники» відповіли власним моментом: партнери доставили мʼяч у центр штрафного на Егіналду, але удар бразильця в останню мить заблокував захисник лондонців. У середині тайму Маріно Пушич зробив перші заміни, випустивши свіжих Кевіна та Педріньйо. 
У цей час донеччани вирівняли гру й провели кілька перспективних атак, однак ледь не отримали другий гол на рівному місці: на 77-й хвилині мʼяч влучив у руку Бондаря в карній зоні, арбітр призначив пенальті, але врятував Різник, ногами відбивши удар Троссара по центру воріт. «Гірники», отримавши моральний сплеск, понеслись уперед і мали нагоди врятувати гру. Постріл Судакова здалеку пройшов над поперечиною, гострий простріл Педро Енріке до воротарського перехопив кіпер господарів. На заключний відрізок у бій було кинуто Траоре та Марлона Гомеса, і на останніх хвилинах «оранжево-чорні» влаштували справжній штурм воріт «канонірів» та мали два чудові моменти в компенсований час. Спочатку Педріньйо потужно пробив з-за меж штрафного під праву стійку – Рая з великими труднощами парирував на кутовий. А наостанок після навісу з правого флангу Марлон Гомес мав забивати головою з лінії воротарського, проте не влучив як слід по мʼячу. 0:1 – «Шахтар» у Лондоні мінімально поступається «Арсеналу».

Наступний матч Ліги чемпіонів «гірники» проведуть 6 листопада в Гельзенкірхені зі швейцарським «Янг Бойз». Зустріч на «Арені АуфШальке» стартує о 19:45 за київським часом.

А цієї неділі, 27 жовтня, у 11-му турі УПЛ на нас чекає українське класико «Динамо» – «Шахтар». Гра відбудеться в Києві та розпочнеться о 18:00.

«Арсенал» (Лондон) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:0 (1:0)

Лондон, «Емірейтс», 59 954 глядачі

Гол: 1:0 Різник (29, а/г)

Нереалізований пенальті: Троссар (77, воротар)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Педро Енріке, Криськів, Бондаренко (Марлон Гомес, 87), Судаков, Зубков (Педріньйо, 64), Егіналду (Траоре, 84), Сікан (Кевін, 64)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Арсенал #Лігачемпіонів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...