• Головна
  • «Шахтар», граючи у меншості, не втримав перемогу у класичному дербі з «Динамо», - ФОТО, ВІДЕО
21:57, Вчора
Надійне джерело

«Шахтар», граючи у меншості, не втримав перемогу у класичному дербі з «Динамо», - ФОТО, ВІДЕО

«Шахтар», граючи у меншості, не втримав перемогу у класичному  дербі з «Динамо», - ФОТО, ВІДЕО

В 11-му турі УПЛ «Шахтар» грав у Києві з «Динамо».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич випустив той самий стартовий склад, що й на попередній матч команди – з лондонським «Арсеналом»: у воротах вийшов Різник, у центрі захисту діяли Матвієнко та Бондар, на краях оборони – Конопля і Педро Енріке, у середині поля грали Криськів, Бондаренко й Судаков, на флангах атаки знову розташувалися Зубков та Егіналду, центрфорвард – Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Ігрове домінування донеччан і нереалізовані нагоди

Футболісти «Шахтаря» розпочали класичне першим номером і вже в дебюті створили перші гольові нагоди. Спочатку Егіналду чудовим розрізним пасом вивів на ударну позицію Зубкова, але той пробив у руки воротарю, а вже за кілька хвилин Олександр наважився на потужний постріл здалеку – Бущан перевів мʼяч у поперечину.
Незабаром спробував свої сили з далекої дистанції Судаков – вище цілі.
«Оранжево-чорні» не знижували тиск, ще два моменти з флангових навісів мав Сікан: після подачі Коноплі з правого краю Данило бив головою, але Біловар блокував удар, а потім, замикаючи крос від Педро Енріке, нападник донеччан спрямував мʼяч упритул з лівою стійкою.
Лише в другій половині тайму трохи активніше заграли й кияни, намагаючись відповідати контрвипадами, однак до гостроти у володіннях Різника не доходило. «Гірники» ж до перерви створили ще кілька непоганих шансів:
Зубков із кутового закрутив до воротарського майданчика, Егіналду випередив на мʼячі Бущана, але кіпера на лінії воріт підстрахував Бражко, а потім Сікан увірвався лівим флангом до штрафного і вийшов майже віч-на-віч, проте поцілив у сітку із зовнішньої сторони.

Швидкий гол Бондаренка, вилучення Криськіва і втрачена перемога

Відкрити рахунок «Шахтарю» вдалося на самому початку другого тайму. На 48-й хвилині Судаков виконав подачу від лівого кутового, Егіналду завдав удару головою – Бущан відбив на лінії воріт, але Артем Бондаренко другим темпом заштовхав мʼяч у сітку – 0:1.
Господарі очікувано побігли відіграватися і могли швидко відновити паритет, але після прострілу від лівого флангу Волошин з лінії воротарського пробив вище воріт.
Поступово градус гри зростав, на полі відбулося кілька жорстких стиків – після одного з них на 60-й хвилині арбітр показав червону картку Дмитру Криськіву за підкат ззаду. Маріно Пушич відреагував на вилучення у складі своєї команди подвійною заміною, випустивши Тараса Степаненка і Педріньйо. При цьому донеччани не стали притискатися до своїх воріт, а високо зустрічали суперника, намагалися і надалі якомога більше контролювати мʼяч та могли подвоїти перевагу: подачу Судакова до штрафного винесли захисники киян, Конопля впіймав відскок ударом з льоту, але на заваді гола став Біловар.
Схожий момент мали й динамівці, проте після пострілу Бражка м’яч полетів вище. Під завершення матчу господарі все ж змогли влаштувати фінальний штурм, і якщо потужний удар Волошина потягнув Різник, то на 87-й хвилині після кросу Дубінчака з лівого флангу Караваєв замкнув дальню штангу та зрівняв рахунок. 1:1 – «Шахтар» грає внічию з «Динамо».

Уже в середу, 30 жовтня, «гірники» в матчі 1/8 фіналу Кубка України прийматимуть «Зорю». Гра відбудеться на «Арені Львів» і розпочнеться о 18:00.

«Динамо» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1 (0:0)

Київ, «Динамо» ім. В. Лобановського, 1 800 глядачів

Голи: 0:1 Бондаренко (48), 1:1 Караваєв (87)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко (к), Педро Енріке, Криськів, Бондаренко (Степаненко, 67), Судаков (Франьїч, 89), Зубков (Педріньйо, 67), Егіналду (Марлон Гомес, 89), Сікан (Траоре, 77)

Вилучення: Криськів (60, пряма червона картка)
Почати слайдшоу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Динамо #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...