• Головна
  • Як зберегти урожай свіжим на довгий час
Новини компаній
19:25, 10 липня

Як зберегти урожай свіжим на довгий час

Новини компаній
Як зберегти урожай свіжим на довгий час, фото-1

Якщо ви обожнюєте проводити літо на дачі, то напевно знаєте, яке задоволення приносить збір власного урожаю. Свіжі ягоди, овочі та фрукти – це справжня знахідка! Але виникає питання: як зберегти всю цю смакоту свіжою на довгий час?

Купуємо морозильну камеру

Придивіться до морозильного ларя! Це ваш вірний помічник у збереженні вітамінів та смаків протягом усього року. Перш за все, вирішіть, скільки місця вам потрібно. Якщо у вас ціла плантація або ви просто обожнюєте заморожувати все підряд на зиму, вам потрібна велика морозильна ларь об'ємом 200-300 літрів. Горизонтальні моделі дуже місткі та економічні.

Якщо ви не плануєте заморожувати величезну кількість продуктів, обирайте невелику морозильну камеру. Підійде модель об'ємом до 100-150 літрів.

Врахуйте важливі характеристики:

  • енергоефективність – чим вищий клас, тим менше заплатите за електрику;
  • температура заморожування – чим нижча температура, тим краще зберігаються продукти;
  • система розморожування – сучасні моделі часто мають автоматичне розморожування.

Готуємо продукти

Перед тим як покласти свої смаколики в морозильник, їх потрібно правильно підготувати. Вимийте, висушіть і наріжте фрукти та овочі. Великі плоди розріжте на шматочки, щоб їх було легше використовувати потім.

Ще один крок – бланшування. Це швидкий процес ошпарювання овочів окропом перед заморожуванням. Це допомагає зберегти їх смак, колір та корисні речовини. Просто опустіть овочі в гарячу воду на кілька хвилин, потім швидко охолодіть та висушіть.

Далі – справа за упаковкою. Використовуйте спеціальні пакети для заморожування або пластикові контейнери. Вакуумні пакети чудово підійдуть, оскільки вони зберігають продукти свіжими на довгий час і економлять місце.

Секрети правильного зберігання

Тепер, коли ваші продукти готові, потрібно правильно їх розмістити в морозильнику. Якщо у вас невелика морозильна камера з двома-трьома полицями https://f.ua/shop/morozilnye-kamery/4317-obem_100-l-i-menee/, використовуйте простір максимально ефективно. Розділіть полиці за типами продуктів: одна для фруктів, інша для овочів, третя для зелені або готових страв.

Якщо у вас горизонтальний ларь, фрукти кладіть нагору, щоб вони не пом'ялися під важкими овочами. Овочі намагайтеся розміщувати всередині морозильника, щоб легко було дістати у будь-який момент. Зелень дрібно наріжте та заморозьте в пакетах або контейнерах. Можна зробити порційні кубики зелені у формах для льоду.

Підпишіть кожну упаковку: що всередині і дату заморожування. Це врятує вас від пошуків і сюрпризів через кілька місяців. Використовуйте маркери або спеціальні наклейки.

Головне – не перевантажуйте морозильник. Залишайте трохи простору для циркуляції повітря, це допоможе зберегти продукти свіжими довше.

Тепер ви знаєте, як правильно організувати зберігання продуктів у морозильному ларі. Все просто і зручно!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...