• Головна
  • Методи фізіотерапії при болю в спині
Новини компаній
16:21, Вчора

Методи фізіотерапії при болю в спині

Новини компаній

Коли ви вперше відчули біль у спині, ви можете спробувати деякий час перепочити, прикласти лід до ураженої ділянки та уникати піднімання важких речей. Але якщо через три дні біль не зникне, або ви страждаєте від нього протягом тривалого періоду часу, настав час звернутися до хорошого лікаря-ортопеда. Оцінивши ваш стан, він підготує план лікування, який, швидше за все, включатиме фізіотерапію.

Методи фізіотерапії при болю в спині, фото-1

Як може допомогти фізіотерапія?

Метою фізіотерапії є покращення роботи м’язів спини. Це сприятиме рухливості суглобів. У більшості випадків фізіотерапії буде достатньо, щоб вирішити проблему болі у спині.

План терапії, призначений вашим лікарем після первинної оцінки, буде змінюватися залежно від перебігу захворювання. Причиною його може бути надмірне навантаження, неправильна постава, травма або перелом плеча, бурсит або переохолодження.

Фізіотерапія для лікування болю в спині може включати:

Мануальну терапію

Ваш терапевт може використовувати методи мануальної терапії (масаж), щоб підтримувати рухливість плечей. Масаж сприяє розслабленню м’язів та тканин.

Розтяжки

Ваш фізіотерапевт може запровадити більш інтенсивні методи розтяжки, щоб збільшити ваш діапазон рухів і гнучкості, зосереджуючись на конкретних напрямках і положеннях, які для вас обмежені.

Лікувальну фізкультуру

Метою ЛФК для спини є, головним чином, збільшення рухливості м’язів та суглобів шляхом помірного навантаження на них. Заняття повинен проводити досвідчений фізіотерапевт.

Методи ультразвуку

Якщо у вас болить спина, ваш фізіотерапевт може застосувати терапевтичний ультразвук, щоб покращити еластичність тканин навколо, перш ніж виконувати вправи на діапазон рухів. Це може допомогти покращити їх здатність розтягуватися.

Електростимуляцію

Електростимуляція може додатково посилити зміцнення м’язів спини, які утримують хребет в правильному положенні. Вона використовується в окремих випадках, залежно від основного захворювання пацієнта.

Атлетичний тейпінг

Тейпування (або стрічка) — це використання стрічки, накладеної на тіло для забезпечення структурної підтримки. Він найбільш ефективний у поєднанні зі слінгом у випадках травми спини.

Модифікацію діяльності

Модифікація різних видів активності в основному ефективна у випадках болю, пов'язаного з локальним ушкодженням тканин. Відомо, що таким чином можна мінімізувати фізичне навантаження на спину.

Ергономіку робочого місця

Якщо ваша комп’ютерна миша розташована занадто далеко від вашого тіла або ваша робочий стіл не підтримує руки, ваш фізіотерапевт допоможе вам знайти рішення та навчить вас правильній ергономіці при роботі.

Домашню програму вправ

Ця програма буде розроблена індивідуально для вас, щоб допомогти вам зберегти якість життя після сеансів терапії. Ви спочатку повинні виконати вправи зі своїм терапевтом, щоб навчитися їх повторювати вдома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#біль в спині #болить спина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...