• Головна
  • «Шахтар» з крупним рахунком програв «Аталанті», - ФОТО
00:03, Сьогодні
Надійне джерело

«Шахтар» з крупним рахунком програв «Аталанті», - ФОТО

ФОТО: ФК «Шахтар»

ФОТО: ФК «Шахтар»

У 2-му турі основного етапу Ліги чемпіонів УЄФА «Шахтар» приймав «Аталанту» в Гельзенкірхені.

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич зробив декілька змін у складі порівняно з попереднім матчем єврокубка: у центрі поля вийшли Тарас Степаненко та Марлон Гомес, дебютував у Лізі чемпіонів захисник Алаа Грам, а на вістрі атаки діяв Егіналду.

Два пропущені голи без відповіді до перерви

Початок гри видався доволі рівним – обидві команди намагалися комбінувати й шукати шляхи до воріт суперника. Кілька разів загострював ситуацію Марлон Гомес – без завершення. Гості швидше адаптувалися і створили перший момент, коли Лукман пробив поруч зі стійкою.
А на 21-й хвилині італійці відкрили рахунок: після розіграшу штрафного та подачі з лівого флангу Джимсіті з лінії воротарського переправив м’яч у сітку. Бергамаски продовжували володіти ігровою перевагою та створювати небезпеку – нагоди мали Самарджич і Де Кетелар, а Лукман влучив у поперечину.
І саме нігерієць став автором другого гола, коли на 44-й хвилині ударом із центру карного майданчика завершив комбінацію партнерів.

Спроби відігратися не дали результату

По перерві на поле вийшов Юхим Конопля, який одразу міг забивати, але після паса Егіналду не поцілив у лівий кут. Натомість суперник своїм шансом скористався, і на 48-й хвилині після навісу з лівого флангу Белланова головою замкнув дальню штангу.
Невдовзі відіграти один м’яч міг Георгій Судаков, який пройшов лівим флангом і бив у ближній кут – м’яч пролетів за сантиметри від стійки.
У середині тайму тренерський штаб «оранжево-чорних» зробив потрійну заміну, випустивши Бондаренка, Кевіна й Траоре, а пізніше на поле вийшов і Невертон.
Ближче до завершення матчу гра заспокоїлася, хоча донеччани не полишали спроб забити свій перший гол у турнірі.
Удар Бондаренка блокували захисники італійців, постріл Зубкова з-за меж штрафного пройшов повз ціль, а Криськів після розіграшу штрафного влучив в одноклубника. 0:3 – «Шахтар» поступається «Аталанті».

Наступний матч у Лізі чемпіонів «гірники» зіграють 22 жовтня у Лондоні з англійським «Арсеналом». Початок зустрічі на «Емірейтс» о 22:00 за київським часом.

А найближчої неділі, 6 жовтня, підопічні Маріно Пушича в 9-му турі УПЛ прийматимуть у Львові ЛНЗ (початок о 15:30).

«Шахтар» (Донецьк) – «Аталанта» (Бергамо) – 0:3 (0:2)

Гельзенкірхен, «Арена АуфШальке», 21 636 глядачів

Голи: 0:1 Джимсіті (21), 0:2 Лукман (44), 0:3 Белланова (48)

«Шахтар»: Різник, Грам (Конопля, 46), Бондар, Матвієнко, Педро Енріке, Степаненко (к) (Бондаренко, 63), Криськів, Марлон Гомес (Кевін, 63), Судаков, Зубков (Невертон, 75), Егіналду (Траоре, 63)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Аталанта #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...