• Головна
  • Російському гауляйтеру окупованого Тореза загрожує до 10 років ув’язнення
16:24, Вчора
Надійне джерело

Російському гауляйтеру окупованого Тореза загрожує до 10 років ув’язнення

Російському гауляйтеру окупованого Тореза загрожує до 10 років ув’язнення

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У січні 2019 року уродженець м. Донецьк, підтримуючи загарбницьку політику рф, котра незаконно вторглася на територію України, пішов на співпрацю з ворогом. З метою забезпечення роботи окупаційних органів влади він добровільно погодився обійняти посаду «голови адміністрації міста Торез днр», повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Псевдопосадовець видавав нікчемні організаційно-розпорядчі документи, а також організовував роботу з перереєстрації підприємств, промислові потужності яких  залишились у захопленому населеному пункті. Крім того, забезпечував стягнення податків на користь федерації. До його обов’язків входило і висвітлення незаконної діяльності у підконтрольних медіа задля створення позитивного іміджу й героїзації армії держави-агресора серед місцевого населення.

У 2023 році за сумлінну працю на окупантів обвинуваченого призначено так званим головою адміністрації міського округу Торез фейкової днр. На новій посаді чоловік погоджує кандидатури громадян, представлених до «нагород», видає псевдоправові акти, керує роботою злочинного органу за законодавством рф.

Громадянина оголошено у розшук, адже він переховується від слідства.

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #Торез #прокуратура #гайляйтер #зрадник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...